Závod v Želči ovládl Plumlov

19.06.2016 11:31

V sobotu 19.6.2016 se konalo v Želči v pořadí již 4. kolo Velké ceny Prostějovska v požárním útoku. Na místním fotbalovém hřišti se sjelo 23 družstev mužů a 9 družstev žen. Pořadatelé připravili skvěle dráhu, ale i celý areál. Terče patří mezi ty lehčí, dala se tedy očekávat spousta skvělých časů.

Jako první se vydali na steč domácí hasiči z Želče. Čas 19,05 dával tušit, že by mohli domácím připlout první bodíky do celkového hodnocení VCP. To Vážany z okresu Blansko trefily levý terč v čase 17,45, ale díky obrovskému prostřiku na pravém proudu zapsaly čas 21,08, který na body zdaleka nestačil. Soběsukám se podařilo vyrovnanými sestřiky zastavit časomíru na 18,91. To Lipová byla mnohem úspěšnější. Vyrovnané a skvěle trefené terče od proudařů znamenaly čas 17,55. V Lipové vládla velká spokojenost. Senetářov bohužel útok nedokončil, když levý proudař upustil již nasazenou proudnici a místo terče pokropil přihlížející diváky. Po průměrném útoku Kelčic přišla na řadu velká paráda od týmu Obory. Čas 17,00 znamenal průběžné první místo. Obora ukázala, že čas by mohl jít stlačit i pod hranici 17 vteřin. Pravý terč totiž sepnul v čase 16,90. Bílovicím se útok také hodně povedl, i když čas 17,43 nakonec stačil na páté místo. Se startovním číslem 11 se postavil na start vedoucí tým Velké ceny Prostějovska. Extraligový Plumlov nenechal nikoho na pochybách. Levý terč 16,50, což byl nejrychlejší sestřik dne, a pravý 16,55!!!!! Nikdo nepochyboval o dalším vítězství Plumlova a upevnění vedení v celkovém pořadí. Velkou smůlu měly Dětkovice. Po výstřelu a doběhu k základně celý tým zastavil, jako by se střílel ulitý start. Nic takového se ale nestalo, šlo zřejmě o nějaký výkřik z davu, a Dětkovice tak byly diskvalifikovány. Dalším týmem, který dostal svůj čas pod 17 vteřin byl Plinkout a Olešnice. Borcům z Olešnice stačilo výsledných 17,26 na celkové 4. místo. Loučany potřebovaly získat body, aby se posunuly v celkovém pořadí vzhůru na místa, kam bezesporu patří. Čas 17,46 však stačil pouze na 6. místo. Ve stejné situaci jsou obhájci titulu z Domamyslic. Tam už to bylo ale o něčem jiném.. Levý terč sražená v čase 16,814 a pravý ve výsledném čase 16,90!!!!! Tento čas katapultoval Domamyslice na druhé místo, které už do konce soutěže nikomu nepustili.

V kategorii žen chtěly nasadit hodně vysokou laťku holky z týmu Bílovice B. Voda ovšem vytrhla levé proudařce proudnici z ruky a bylo po nadějích. Holky sice útok dokončily, ale čas 36,46 žádný velký bodový přísun nesliboval. Útok jako přes kopírák předvedlo áčko Soběsuk. Na pravém terči nejlepší sestřik dne v čase 18,40, ale levá proudařka bez proudnice a výsledný čas 26,40. Obhájkyně titulu z roku 2015 se zatím v letošní sezoně hodně trápí a závod od závodu nabírají ztrátu na své soupeřky. Pak ovšem došlo na velké překvapení v podání začínajícího týmu Dětkovic. Čas 21,19, vpravo dokonce 19,29, znamenal 3. místo a obrovskou radost tohoto sympatického týmu. A pak už soutěž gradovala. Bílovice A se dostaly před Dětkovice časem 20,51, který ovšem vzápětí překonalo béčko Soběsuk a časem 19,21 si holky připsaly po Čelechovicích druhé vítězství v řadě.

Po skončení kategorie žen připravili pořadatelé dodatkovou soutěž na 2B pro pět nejlepších týmů v kategorii mužů o sud piva. Soutěže se na konec účastnili Žďár, Obora, Bílovice, Olešnice X a Plumlov. Jeden tým překonával druhý, čas se tlačil stále níž a níž. Bílovice po fantastickém útoku dostaly čas na parádních 14,89. Plumlov ovšem časem 14,75 bral vítězství i v dodatkové soutěži. A to si dovolil na terčích ještě drobný prostřik. Kluci vyhráli v Želči, co se dalo. Dali všem jasnou odpověď na otázku, kdo je aktuálně nejlepším týmem na Prostějovsku.

Po skončení soutěže proběhlo slavnostní vyhlášení. Pořadatelé připravili hodnotné ceny pro všechny týmy. Závod v Želči byl velmi dobrým počinem ze strany pořadatelů. Spolehliví rozhodčí, žádné problémy během závodu, skvěle připravená trať i zázemí. Hasiči z Želče ukázali, že si zaslouží pořádat soutěž zařazenou do seriálu VCP. Zavřeli tak pusu všem pochybovačům, kteří byli nespokojeni s volbou tohoto závodu. Ukázalo se však, že volba to byla správná a nikdo nepochybuje, že se závod do Želče v příští sezoně opět vrátí.

Další závod Velké ceny Prostějovska se koná 9.7.2016 v Plumlově. Závod bude spojený se závodem Extraligy České republiky, takže se bude jistě na co dívat. Doufám, že si do Plumlova na svátek požárního sportu v našem regionu najde cestu nejen spousta závodníku, ale také diváků.


Autor článku: Martin Ošťádal - Krumsín

Zpět

Vyhledávání

© 2009 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode