V Plumlově opět vítězí domácí

10.07.2016 13:18

V sobotu 9.7.2016 se konalo v Plumlově 5. kolo Velké ceny Prostějovska v požárním útoku. Tento závod byl také součástí Extraligy ČR, takže se bylo opravdu na co dívat. Pořadatelé připravili pro letošní rok kompletně novou trať s odvodněním a závlahou trávníku. Nový byl i asfaltový náběh. Kouzlo soutěži dodává i průhledná káď na vodu. Celý areál byl skvěle připravený, spousta dobrého jídla a pití. V tomto článku nechci hodnotit výkony extraligových týmů, protože ty byly někde jinde. Naše týmy tak mohly porovnat svoji výkonost s tím nejlepším v republice a nasbírat spoustu cenných zkušeností.

Jako první se na start v rámci VCP postavily Soběsuky. Díky prostřiku na levém terči ukázala časomíra 18,51. Stražisko potom předvedlo neplatný pokus. Dětkovicím se ale vzápětí zadařilo a čas 17,65 je posunul do čela. Domácí Plumlov sbíral body jak do extraligy, tak do Velké ceny Prostějovska. Kluci konečně protrhli smůlu a časem 16,79 brali body do obou lig. Zatímco ve VCP suverénně vládnou celkovému pořadí, v extralize to byly letos vůbec první body. Na pravém proudu trefil proudař terč v čase 16,00!!!! Při útoku bohužel došlo ke zranění levého proudaře, kterému přeje brzké uzdravení. Snad Plumlov doma nastartoval tu lepší část sezony a jejich výkony budou už jen lepší. Želeč zatím sbírá v lize zkušenosti a v Plumlově se opět nezadařilo. Neplatný pokus znamenal další závod bez bodů. Levý proudař nezapojil proudnici a bylo po nadějích. Zato béčko Myslejovic drží stabilní formu a výkonnost. Čas 17,64 znamenal celkově 3. místo a v celkovém pořadí drží stále skvělé druhé místo. To Čelechovice na Hané se letos dost trápí, čas 19,22 pohodu do týmu určitě nepřinesl. Domamyslice nenechali nikoho na pochybách, že letos ještě nevzdávají boj o titul a hodlají prohánět jak Myslejovice, tak vedoucí Plumlov. Vyrovnaný sestřik obou proudařů znamenal čas 17,18 a druhé místo. Bodově se tak Domamyslice dotáhly v celkovém pořadí na Myslejovice. Úspěšná byla i Lipová. S časem 17,99 vládla v týmu spokojenost. Že by recept pro ostatní týmy? Netrénujte a budete dávat dobré časy J. I Ludéřov se postupně zlepšuje a začíná sbírat pravidelně body do ligy. V Plumlově to bylo tentokrát za čas 18,18. Bílovice hodně prostříkali na levém proudu. Pravý proudař sestřelil terč v čase 17,25, ten levý ovšem odmítl lepší výsledek časem 18,04. V Plumlově se do kategorie mužů nakonec zaregistrovalo pouze 19 týmů.

Lepší to ale nebylo ani v kategorii žen. Sedm týmů není žádná sláva. K tomu jedním z nich byly Malé Hoštice, které jezdí extraligu. Jako první zapsaly čas do tabulky Soběsuky. Čas 26,71 je ale hluboko pod možnostmi tohoto týmu a stále platí, že mistryně VCP z loňského roku se stále hledají. Za zmínku stojí výkon levé proudařky. Čas 16,79 byl nejrychlejším sestřikem a mohl by konkurovat i extraligovým týmům. Naopak Bílovicím se letos daří a časem 17,78 ovládly kategorii žen. Zajímavostí byl také na setinu shodný sestřik obou proudařek. Pak přišly na řadu dva neplatné pokusů v podání Pěnčína a Olešnice. Dramatický byl hlavně pokus Pěnčína, kdy prasklé béčko převrátilo mašinu. Není bez zajímavosti, že se to holkám podařilo letos už podruhé. Béčku Soběsuk se tentokrát nedařilo. Po dvou vítězstvích v Čelechovicích na Hané a v Želči měly holky opět našlápnuto na bednu, ovšem brutální 25-vteřinový prostřik pravé proudařky zastavil časomíru na čase 48,93. Malé Hoštice z okresu Opava se časem 21,21 dostaly na konečné druhé místo. Mizérii ženské kategorie potrhlo na závěr béčko Bílovic časem 28,07. Čas tak zapsalo pouze 5 týmů.

Závod v Plumlově byl ukázkou toho, jak by to mělo vypadat. Nikde jsem nezaznamenal žádný problém. Na závěr rozdali pořadatelé velké množství cen jak do extraligy, tak do Velké ceny Prostějovska. Ke kvalitě závodu přispělo i krásné počasí. Teď nezbývá, než opět pořádně potrénovat a ukázat se v lepším světle již příští týden na 6. kole Velké ceny Prostějovska v Bílovicích.

Autor článku: Martin Ošťádal - Krumsín

Zpět

Vyhledávání

© 2009 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode