V Lipové vítězí Plumlov a béčko Bílovic

24.07.2016 11:04

V sobotu 23.7.2016 se konalo v Lipové 7. kolo Velké ceny Prostějovska v požárním útoku. Začátek soutěže byl posunut na 15:30 hodin. Čekalo se na týmy, které se účastnily Hanácké extraligy v Šumvaldu a na soutěž do Lipové postupně dojížděly. Nástupu se tak účastnilo pouze 8 týmů mužů a 6 týmů žen. Na konci soutěže se pořadatelé dostali na 19 týmů mužů a 8 týmů žen, což byla poměrně slušná účast. V Lipové byla připravena tradičně spousta dobrého jídla a pití.

Jako první se na start postavili muži z Olešnice, kteří nasadili laťku výborným časem 17,68. Klukům se v poslední době daří a postupně stoupají pořadím VCP. Soběsuky si po nenasazeném koši připsaly jako jediný tým v kategorii mužů neplatný pokus. Ani Jabloňany nepředvedly to, na co mají. Čas 19,57 stačil pouze na 12. místo. Při útoku mužů s Kelčic začala zlobit časomíra, ale pořadatelům se podařilo problémy odstranit. Kelčice si tak svůj útok zopakovaly dokonce 2x, ale čas 20,97 stačil na pouhé dva bodíky do celkového pořadí. To Bílovice začaly šlapat a čas 17,71 je posunul na průběžné druhé místo za Olešnici. Cholina letos stále zaostává za svojí výkoností z minulých sezon a čas 20,38 to jen potvrdil. Béčko Myslejovic vzápětí vystřihlo čas 18,76. Výkon mohl být daleko lepší, pravý proudař trefil v čase 17,90, ale počítá se samozřejmě ten horší terč. Dvojka Domamyslic se posílila na stroji košařem ze svého áčka. Ten ale předvedl ukázkové utopení proudařů. Ono to prostě není jen o tom postavit se za mašinu a dát plný plyn. Pravý proudař sice trefil v čase 19,07, ale ten levý se z dálky trápil s terčem, a zastavil časomíru na čase 36,43. Svůj druhý bodík do ligy si připsal Želeč za čas 22,84. Pokazily i Loučany, čas 30,65 na body nestačil. Ani Lipová při svém opakovaném pokusu po selhání časomíry ze začátku soutěže nijak neoslnila. Pravý proudař sice trefil v čase 17,90, ten levý ovšem odmítl před domácím publikem umístění minimálně v první pětce a časem 19,30 poslal Lipovou na 10. místo. Dětkovice se závod od závodu dostávají do stále lepší formy, kterou potvrdily časem 17,89, za který braly 4. místo. Zato Domamyslicím se nedaří. S časem 19,45 nemohli loňští vítězové Velké ceny Prostějovska pomýšlet na lepší než 11. místo. Ludéřov si drží svůj standard a čas 18,79 stačil na 8. místo. Růžky vystrčila i Niva, které to letos také moc neklape. Strojník nečekaně podržel vodu a čas 17,95 tentokrát stačil na 5. místo. Tento výkon je jistě velkým příslibem před domácím závodem. Začalo se schylovat k vyvrcholení soutěže, které obstarali dva nejlepší týmy v celkovém pořadí. Jako první šel na start Plinkout, který ale prostříkal na levém proudu a dal tak šanci Plumlovu navýšit náskok v celkovém pořadí. Plumlov zajištěným útokem nakonec zvítězil v čase 17,16. Pravý proudař předvedl nejlepší sestřik dne v čase 16,92. Zatímco v Extralize to Plumlovu stále nejde, na Velké ceně Prostějovska prostě nemá konkurenci.

Po přestávce se mohla rozběhnout soutěž žen. Vedoucí tým z Bílovic zahájil soutěž časem 19,15 a v týmu vládla spokojenost. Bílovice stejně jako Plumlov ovládají svoji kategorii. Nedaří se loňským vítězkám ze Soběsuk a ani tento závod to nezlomil. Čas 30,37, sedmé místo a ve tvářích holek velký zmar. Letos to prostě nejde. Sympatický výkon předvedly Krasice časem 24,08. Začínající tým se začíná objevovat na závodech Velké ceny Prostějovska a doufejme, že jim to vydrží. Jedině na závodech mohou získat potřebné zkušenosti. Béčko Bílovic se pak časem 19,09 posunulo těsně před svoje áčko a první dvě pozice už Bílovicím do konce soutěže nikdo nesebral. Blízko k tomu mělo béčko Soběsuk, ale čas 19,52 stačil jen na třetí místo. Stále stoupající výkony sympatického týmu žen z Dětkovic začínají zvedat úroveň ženské kategorie. Čas 19,81 tentokrát stačil jen na čtvrté místo, ale jistě není všem dnům konec. Nejhezčí útok mezi ženami předvedl bezesporu Pěnčín. Tento tým je určitě běžecky nejlepší, ale kupí chybu za chybou. Tentokrát to byl špatný záklek proudařek. Čas by zcela jistě začínal číslem 17, ale brutální prostřik obou proudařek zastavil časomíru na čase 26,56. Soutěž ukončily svou první účastí na závodech ženy z Želče. Nezapojené céčko na levém proudu zhatilo naděje ještě dříve, než k proudařkám dorazila voda.

Po krátké přestávce došlo na slavnostní vyhlášení. Domácí pořadatelé připravili krásné ceny. Obzvlášť medaile ve tvaru smajlíka se hodně líbily. I přes počáteční problémy s časomírou lze závod v Lipové hodnotit jako velmi podařený. Nebyly žádné problémy, na základně velmi přísný rozhodčí, který neodpustil závodníkům ani milimetr na spojích. A tak to má být. Velká cena Prostějovska má teď 3 týdny dovolenou. Uvidíme se až 13.8.2016 na nočních závodech v Nivě.

Autor článku: Martin Ošťádal - Krumsín

Zpět

Vyhledávání

© 2009 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode