Stražisko dál nemilosrdně kosí protivníky

18.08.2011 06:26

 

Velká cena Prostějovska Jelínek Cup 2011 se nám pomalu láme do druhé poloviny. V sobotu 13.8.2011 se totiž po krátké přestávce rozběhlo v Krumsíně už její 6. kolo. Pro krásné poháry a moc pěkné ceny se sem sjelo porvat 18 družstev mužů a 6 družstev žen. Trať na místním fotbalovém hřišti je velmi rychlá a tak snad nikdo nepochyboval, že uvidíme parádní podívanou.

Hlavním rozhodčím závodu byl pan Zdeněk Ošťádal st. z Krumsína, startovalo obávané duo Luděk Navrátil a Zdeněk Ošťádal, delegátem, který dohlížel na regulérnost soutěže byl Jan Vysloužil ze Soběsuk, komentování se ujal jako již tradičně David Slavíček.

Na posledních třech nebodovaných místech skončila Malá Lhota, Seloutky a Brodek u Konice. Malé Lhotě se při jejím pokusu nerozběhla časomíra a tak musela svůj útok opakovat. K její škodě nenavázali na první celkem podařený pokus a kvůli přešlapu proudaře dostali od rozhodčích D. To Seloutky snad nechtěli ani odstartovat :-) Pomocný startér je za jasně ulité starty vystřelil hned třikrát po sobě – NP. Brodek odstartoval bez problémů, ale nedostal se dál jak 40 m od základny, rozdělovač totiž nedal spoje a bylo po nadějích – NP.

Na 15. místě skončili po nepodařeném pokusu s časem 53,75 Kelčice. To útok týmu Drnovice „B“ vypadal o poznání lépe, ale košař upustil své nářadí do kádě a byl z toho nakonec čas až 26,67 a 14. místo. Ptení ze svou PS12 bohužel nemůže konkurovat nejlepším a tak s 13. místem za čas 26,49 jsou asi kluci spokojeni. Naproti tomu Domamyslice se svým novým strojem dokážou dávat 17kové časy, ale na VCPv se jim dlouhodobě nedaří. Po velkých problémech s nabráním vody skončili s časem 22,68 na 12. místě. Kluci to ale i tak hned po útoku řádně oslavili :-) Niva předvádí zatím výkony jak na houpačce. Po slabším začátku se chytila v Bílovicích, ale poté zase propad dolů. V Krumsíně po problémech na rozdělovači a pravém proudu brala za čas 22,48 až 11. místo. Přitom nalevo bylo sraženo za pěkných 18,27.

Desítku nám uzavírají borci ze Soběsuk. Rozdělovač se zapomněl na základně, strojník se s vodou nemazal a tak proudaři z dálky srazili až v čase 22,27. Na devátém místě dnes skončily Kobylničky. Celkem pěkný útok zakončený časem 20,17. Kluci se ale budou zlepšovat a do budoucna se s nimi musí určitě počítat. Jamajský sedmibob z Vícova letos překopal sestavu, ale i tak předvádí pěkné útoky. Loni zde dali 17ku, tak se čekalo co předvedou letos. Bohužel savičář uklouzl u kádě a tak na lepší čas než 19,43 a 8. místo to letos nebylo. Na 7. místě skončili borci z Dětkovic „A“. Zdálo se, že voda jde pozdě ze stroje, proudaři si počkali na výstřik a byl z toho čas 18,47. Na 6. místě největší překvapení letošní sezóny družstvo Dětkovice „B“ alias „Otíci“. Kluci začínají pomalu prohánět „starochy“ z „áčka“ a příští sezónu to jistě bude černý kůň soutěže. Pěkný útok zakončený časem 18,24, nalevo dokonce 17,94!

A jdeme na první pětku. Čelechovice na Hané jsou letos nevyzpytatelné. Po skvělém začátku sezóny přišel menší útlum, ale teď se vrací zdá se v plné síle. S posilou na koši Dr. Šebkem z Lipové předvedli kluci parádní útok. Škoda prostřiku levého proudaře, protože napravo bylo sraženo v čase 17,56!!! Nakonec tedy čas „až“ 18,18. Na nepopulárním 4 místě skončila Lipová. Co k našemu pokusu. Letos se nám určitě nedaří jak by jsme si představovali. Pěkný útok, zakončený časem 18,17 (LP 17,82).

Na 3. místě skončili kluci z Bílovic, loňský třetí tým VCPv. „Oranžády“ letos předvádí vyrovnané výkony a nejinak tomu bylo i dnes. Krásně rozběhlý útok, nalevo sraženo ve skvělém čase 17,53, výsledný čas 18,02.

Nová Dědina se po rozpačitém úvodu sezóny, vrací zdá se do hry. Kluky bohužel taky potrápila časomíra a museli svůj pokus opakovat. Ale na rozdíl od Malé Lhoty, teď klukům paradoxně pomohla. Při prvním útoku se zastavil rychlejší proud někde na hranici 6. místa. Opakovaný pokus kluci napálili a shodili terče ve skvělém čase 17,86 (PP 17,71) a dnes druhé místo.

A kdo tedy vyhrál. Jak napovídá název článku, bylo to Stražisko. Borci chodí podle hesla, první nebo mrtví a letos to zatím vychází. Opravdu parádní útok bez jediné chybičky s vodou na proudech na hranici 16 sekund. Výsledný čas 17,32! Vlevo brutální extraligový čas 16,96 a zasloužené vítězství. Jen tak dál :-)

Celková tabulka se nám tak začíná dost zamotávat. Stražisko se sice osamostatnilo na prvním místě, ale to ještě nemusí nic znamenat. Dál se ovšem odehrává boj o každičký bod. Do konce sezóny to bude ještě hodně zajímavé a máme se určitě na co těšit.

V kategorii žen to dnes dopadlo následovně. Na 6. místě se umístili holky z Malé Lhoty. Děvčata šla mimo bodování VCPv, protože si půjčila dvě závodnice z Lipové. Po problémech na koši z toho byl čas až 22,27. Na 5. místě skončili Soběsuky. Vcelku pěkný útok zhatil až prostřik na pravém terči – 20,74 (LP 18,92). O prvních 4 místech dnes rozhodoval pravý terč. Všechny 4 týmy totiž na levém terči předvedli parádní 17-kové sestřiky. Možná byl ten pravý trošku rezavý :-D Největší prostřik tak dnes smolně předvedli Dětkovice. Pěkný útok 19,27 (LP 17,77!!!).

Na třetím místě skončili Otaslavice z časem 18,40. V jejich podání klasicky parádní útok, z nejrychlejším sestřikem dne s hodnotou 17,68. Druhé místo obsadily holky z Lipové. Holkám se poslední dobou začalo konečně dařit, což potvrdili i na VCB. Na pohled moc pěkný útok s brutálním výstřikem pod hranicí 16 sekund (15,9), ovšem po velkém prostřiku se časomíra zastavila na hodnotě 18,20 (LP 17,82). Dnes nejlepší ovšem byly domácí děvčata z Krumsína. Holky potvrdily znalost své tratě a nikoho před sebe nepustily. Krásný plynulý útok ukončený časem 18,08 (LP 17,96).

Po krátké přestávce na soutěžící čekalo už jenom závěrečné vyhodnocení. Pořadatelé připravili opravdu hodnotné ceny. Oceněna byla všechna družstva a ti nejlepší si odnesli kromě peněžité i sladkou odměnu. Po nezbytné sprše v šampaňském se tak všichni pomalu rozjeli do všech koutů našeho okresu.

Soutěž v Krumsíně se podle mě určitě povedla. Dobré jídlo a pití, spousta cen, dobrá trať, krásné sportovní výkony, skvělá atmosféra. Litovat můžou jen ti, kteří z nějakého důvodu nepřijeli!!!

Další závody se budou konat již 27.8.2011 a to do zákeřného Vícovského kopce.

Tak na závodech zdar.

Martin Barták – SDH Lipová

Člen rady VCP

Zpět

Vyhledávání

© 2009 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode