Stražisko a Otaslavice vítězí ve VCP 2011, pohroma favoritů v Nivě

16.09.2011 16:26

V sobotu 10.9.2011 se konalo pod rouškou tmy předposlední 9. kolo Velké ceny Prostějovska v požárním útoku. Závod v Nivě je jediným nočním závodem v lize, kategorie mužů i žen startovali shodně na 2B. Pořadatelé připravili parádně osvětlenou trať, na můj vkus až moc na noční soutěž, naopak trošku chybělo osvětlení terčů. Ale jak říká můj "dobrý přítel" ze Střelic Franta Čech, bylo to pro všechny stejné :-) Do Nivy se nakonec sjelo 24 družstev mužů a 8 družstev žen. Startování se ujal Luděk Navrátil společně s Pavlem Sedláčkem, moderování David Slavíček. Roli delegáta plnil na tomto závodě Radim Luňáček z Vícova. Jak se dá využít tmy předvedli kluci z Nivy i tím, že promítali časomíru a výsledkovou listinu projektorem na plátno. Pro všechny účastníky bylo připraveno spoustu dobrého jídla a pití. S úderem osmé hodiny byl svolán slavnostní nástup a mohlo se začít.

Jako první se na start postavil vedoucí tým celkového pořadí, muži ze Stražiska. Útok vypadal dobře, ale na skončil prostřikem, zvláště vpravo a časomíra se zastavila čase 16,46s. Stražisko s výsledkem nebylo evidentně spokojeno a nebylo se čemu divit. Čekalo se, zda se hozené rukavice chytí někdo ze soupeřů. Hned vzápětí se o to pokusila Lipová, ale prokletí pravého terče trvalo. Levý proudař srazil v čase 15,83s, jenže ten pravý předvedl brutální prostřik až na konečných 19,35s!!!! Velké rozčarování vládlo v řadách závodníků, vždyť tyto týmy měly určitě na to, aby ukázaly čas pod hranici 16 vteřin. Třetí Čelechovice zakončili svůj útok v čase 16,09s. Kluci se ani nijak neradovali, byl to průměrný čas, ale světe div se!!!!! Nakonec to stačilo na vítězství!!!!! Favorité pokračovali v marném boji s těžkými terči. Ukázaly to i Dětkovice, které vlevo srazily za 15,42s, jenže vpravo opět prostřik a výsledný čas 19,30s!!!! Jako balzám na oči působil útok Vícova, který zastavil časomíru na 16,26s a bylo z toho nakonec druhé místo. Že by svítání na lepší časy? Ale kdepak... Další z favoritů, tým Bílovic, sestřelil vpravo v čase 16,37s a vlevo v čase 36,2s!!!! Kluci ze Stražiska se mohli začít radovat, protože bylo jasné, že nikdo z pronásledovatelů nevyužil příležitosti a nesnížil jejich náskok v čele ligy. Právě naopak. I Nová Dědina pokračovala ve šlépějích svých předchůdců. Čas 21,54s znamenal až 15. místo. Soutěž pokračovala stále ve stejném duchu. Časy připomínaly závod na 3B, také zřejmě proto, že z mužských týmů na 2B snad nikdo netrénuje. Neviděli jsme žádný útok bez chyby, pouze marné pokusy o nějaký slušný čas. Za zmínku stojí snad už jen útok Soběsuk, které časem 17,55s obsadily 7. místo. Na závěr ještě zamíchaly Domamyslice, kterých se v závěru sezony docela drží forma a časem 16,87s skončily na čtvrtém místě.

Stražisko se umístěním na 3. místě stalo zcela zaslouženě celkovým vítězem Velké ceny Prostějovska pro rok 2011. Velká gratulace!!!!!

Kategirie žen jako by kopírovala tu mužskou. Jako první se na start postavily vedoucí Otaslavice, které chtěly již v Nivě rozhodnout o celkovém prvenství. Jenže čas 22,15s, dosažený pravou proudařkou sliboval ještě velké drama. Hned za nimi se na start postavily holky z Krumsína, kterým se v posledních závodech nedaří, ale teď vycítili svoji příležitost. Jenže když všichni pokazili, proč by neměly pokazit holky z Krumsína. Parádní útok zakončený brutálním prostřikem obou proudařek znamenal čas 22,42s a Otaslavice mohly začít slavit.

Tento zkrat holek z Krumsína znamenal pro Otaslavice obhajobu loňského prvenství ve Velké ceně Prostějovska. Upřímně holkám gratuluji a musím sportovně uznat, že jak v kategorii mužů, tak zejména v kategorii žen vyhrál ten nejlepší!!!!!

Kdepak by ale holky z Krumsína pomyslely před závodem na to, že se budou ještě hodně třást o celkové druhé místo v lize. Po nich totiž nastoupily holky z Lipová a práskly nádherný útok v čase 18,34s a o třídu porazily všechny svoje soupeřky. Soběsuky si zajistily časem 20,31s druhé místo, Dětkovice pak časem 21,25s místo třetí. Toto pořadí mělo zásadní vliv na celkovou tabulku. Otaslavice skončí v tomto ročníku bezpečně první, ovšem druhým holkám z Krumsína dýchají na záda se shodnou ztrátou 4 bodů týmy Lipové a Dětkovic. V posledním kole nás tedy čeká ještě tuhý boj o druhé místo.

Závod to byl věru divný na časy, ale nezapomenutelný na atmosféru. Ranní vzkazy na Facebooku svědčily o tom, že některé týmy na noční soutěži i pořádně zakalily a tak to má být. Pořadatelům se soutěž hodně povedla, škoda jen, že není možné natáhnout soutěž mužů na 3B.

Poslední kolo nás čeká již tuto sobotu v Soběsukách. Trať bude opět na 2B pro obě kategorie.

Autor článku: Martin Ošťádal - SDH Krumsín

Zpět

Vyhledávání

© 2009 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode