Domamyslice vyhrávají rozdílem třídy, Soběsuky poraženy

15.07.2015 18:36

V sobotu 11.7.2015 se konalo v Bílovicích v pořadí již 4. kolo Velké ceny Prostějovska v požárním útoku. Závod začínal netradičně až v půl čtvrté odpoledne, aby do Bílovic mohla dorazit soutěžní družstva, která se účastnila Hanácké extraligy v Haňovicích. Soutěže se nakonec zúčastnilo 18 týmů mužů a 8 týmů žen. Pořadatelé připravili bohaté občerstvení, spoustu dobrého jídla a pití. V Bílovicích jsou samozřejmostí i pěkné ceny.

Jako první vyrazily na trať domácí Bílovice. Útok se hodně nepovedl. Levý proudař trefil v čase 17,50, ovšem pravý proudař, zapůjčený z Lipové, nenasadil proudnici. Když se to povedlo, čas 23,92 nebyl konkurence schopný. Druhé Jabloňany, to už bylo jiné kafe. Časem 18,42 nasadily laťku pro další týmy. Brodek u Konice ji průměrným útokem v čase 19,54 nepřekonal. Cholina si ovšem brousila zuby na přední umístění. Útok by byl dobrý, ale hlavní rozhodčí musel zvednout červený praporek. Všimnul si totiž správně, že po ukončení útoku nebyla sešroubované savice.  Poté Okrouhlá dosáhla vyrovnaným sestřikem času 18,92. Na start se připravovala Lipová. Béčkař a zároveň předseda rady Martin Barták před závodem říkal, že Lipová běhá již jen pro radost a nečeká žádné dobré umístění, protože netrénují a je jich navíc málo. Možná i tato skutečnost klukům tolik nesvazovala ruce a prásk ho!!!! Téměř shodný sestřik obou proudařů a čas 18,30 katapultoval Lipovou na čelo soutěže. Byla to hozená rukavice hlavně pro Domamyslice, kterým se na začátku sezony příliš nedařilo, a dotahují nabranou ztrátu. Borci z Domamyslic předvedli sedmnáctivteřinový koncert pro sedmery housle!!!!! Pravý proud 17,16 a ten levý v čase 17,37!!!! Nebylo pochyb o tom, že se jedná o vítězný čas a Domasky tak rozdílem třídy porazily zbytek startovního pole. Béčko Dětkovic svůj útok nedokončilo. Prasklé béčko zhatilo veškeré naděje tohoto týmu. Niva pokračuje v dobrých výkonech. Kluci začali objíždět soutěže, kde se dá, a sbírají cenné zkušenosti. Časem 18,71 se udrželi v kontaktu s čelem soutěže. Ludéřovu stačil čas 19,00 pouze na osmé místo. Při útoku Bukové strojník nedal spoje a byl z toho neplatný pokus. Loučany se snažily atakovat vedoucí čas Domamyslic. Ale po tragickém prostřiku levého proudaře jim čas 18,03 stačil „pouze“ na druhé místo. V celkovém pořadí ovšem Loučany bezpečně vedou a vzdalují se svým pronásledovatelům. Do konce Velké ceny Prostějovska chybí ještě 6 závodů, takže není o ničem rozhodnuto. Z dalších útoků stojí za zmínku již jen pokus Myslejovic, které se časem 18,55 prodraly na 5. místo.

Po přestávce začala soutěž žen, která by mohla nést název HON NA SOBĚSUKY. Áčko Soběsuk totiž vyhrálo předchozí tři soutěže a zdatně jim sekunduje i jejich béčko. První se postavily na start domácí Bílovice. Nepovedený útok skončil ještě hůře, než u jejich mužských protějšků. Prasklé béčko nedovolilo proudařkám sestřelit terče. Tímto neplatným pokusem Bílovice pořádně ztratily v celkovém pořadí. Poté se na svůj první start postavilo nově složené družstvo z Okrouhlé a čas 23,05 je určitě slibný. Holky za svůj výkon vychutnávaly zasloužený potlesk. Dalším týmem byly Soběsuky. Čas 19,35 nebyl nikterak oslnivý a holky nebyly evidentně spokojené. Netrefené spoje na rozdělovači, k tomu velký prostřik… To nebyla ta správná cesta k dalšímu vítězství. To Pěnčínu se hodně zadařilo a čas 18,86 znamenal první místo a první letošní porážku Soběsuk. Reputaci domácích týmů trošku napravilo béčko Bílovic, ale čas 20,05 stačil jen na páté místo. Soběsuky ale hodlaly zabrat co nejvíc místa na stupních vítězů, proto soběsucké béčko prásklo čas 19,40 a zařadilo se o pouhou desetinku za své zkušenější kolegyně z áčka. Radost v Soběsukách tak přece jen byla a kouč Jenda Vysloužil byl očividně hodně spokojený. Jak by taky ne. Oba ženské týmy na stupních, navýšení náskoku v celkovém pořadí, kterému oba týmy z této malé vesničky vévodí.

Po slavnostním vyhlášení se mohla naplno rozjet taneční zábava se skupinou Alien, kterou domácí pořadatelé připravili na sobotní večer. I oni se mohli veselit. Závody zvládli velice zkušeně, nikde žádný problém, tak to má vypadat. Již tuto sobotu se vydáme na další kolo do Lipové, kde nás čeká podle předpovědi pekelné vedro.

Autor článku: Martin Ošťádal - SDH Krumsín

Zpět

Vyhledávání

© 2009 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode