Domamyslice míří za obhajobou, Soběsuky dál ztrácí

26.08.2015 17:21

V sobotu 22.8.2015 se konalo ve Vícově 8. kolo Velké ceny Prostějovska v požárním útoku. Vícovský „pahorek“ vždy slibuje zajímavou podívanou a nejinak tomu bylo i letos. Pořadatelé mají vybudovaný krásný areál, připravili také bohaté občerstvení a spoustu cen. Příjezd do obce byl trošičku krkolomný díky budování kanalizace, za což se starostka Jana Rozsívalová hned na začátku všem soutěžícím omluvila. Byla to právě ona, která zasvěceným komentářem provázela celou soutěž.

Jako první se na steč vydali muži ze Soběsuk. Čas 19,39 byl vzhledem k trati do kopce poměrně kvalitní, spokojenost však v týmu nepanovala. Jabloňany vzápětí posunuly čas na 18,88. Tentokrát série nepovedených útoků začala hned na začátku. Haňovice, Bílovice, domácí Vícov ani Čelechovice na Hané nemohly zasáhnout do umístění na předních místech. Se startovním číslem 7 se postavily na start Domamyslice. A to už bylo jiné kafe. Kluci na nic nečekali, kopec nekopec, práskli čas 17,62!!!! Na pravém terči byl k vidění nejrychlejší sestřik dne v čase 17,30. Nic ale ještě nebylo hotové. Hned následující útok Olešnice X atakoval čas Domamyslic, ale časomíra nakonec ukázala 18,39. Bylo z toho nakonec celkově třetí místo. Se svým útokem nebyly spokojeny Loučany, které tak hodně ztratily v celkovém pořadí. Bystrému oku nemohlo uniknout, že rozdělovač netrefil na základně béčkový spoj, hodně se zdržel, strojník čekal s vodou a tak čas 19,52 znamenal až osmé místo. Dvě kola před koncem se bude ztráta na Domamyslice již těžko dohánět. Ani Lipové se ve Vícově nevedlo. Velikánské zdržení strojníka na spojích znamenalo čas 20,56. Nejhorší útok předvedlo béčko Dětkovic. Pravý proudař zůstal na základně, až konečně spojil, nestihnul doběhnout k terčům a navíc nenasadil proudnici. Kluci ale útok sportovně dokončili v čase 38,11. Podstatné ale bylo, že proudař Dětkovic přežil útok bez zranění. Koncovka bez proudnice běhala po trati s úmyslem ublížit. Po průměrném útoku Bukové rozčísli vícovský pažit rychlíci z Myslejovic a vypadalo to na čas pod hranici 18 vteřin. Pravý proudař byl ovšem proti, ale i tak znamenal čas 18,02 parádní druhé místo. Myslejovice se derou celkovým pořadím stále nahoru. Uvidíme, kde jejich pouť skončí. Nejvíce z favoritů si ublížila zřejmě Niva. Rozdělovač chystal své náčiní na základně až do posledních vteřin a zkušení ví, že tohle většinou nedopadne dobře. Netrefené spoje, obrovské zdržení na základně, dokonce i Jarda na stroji musel uznat, že musí počkat. Čas 21,03 znamenal až 11. místo a Niva ztratila v celkovém pořadí na Domamyslice další porci bodů. Navíc jim na záda dýchají Loučany a mílovými kroky se blíží Myslejovice.

V kategorii žen se poslední dobou přestalo dařit Soběsukám. Obrovský náskok ze začátku sezony se pomalinku tenčí. Jejich největší soupeřky z Pěnčína se postavily na start jako první a časem 20,02 nasadily na této trati laťku hodně vysoko. Nebýt velkého prostřiku pravé proudařky, mohlo to být daleko lepší. Její kolegyně na levém proudu srazila v čase 18,91 a byl to nejrychlejší sestřik dne. Bílovice měly rozhodně na to, aby porazily Pěnčín. Levá proudařka trefila v čase 19,83, ovšem ta pravá přešlápla čáru stříkání, následoval červený praporek od rozhodčího a neplatný pokus. Béčko Soběsuk našláplo vzápětí parádním útokem a časem 19,41 k vítězství. Útok v podstatě neměl chybu. Áčko Soběsuk si chtělo napravit reputaci a zase zvítězit. Zřejmě prokletý post rozdělovače opět zavinil neúspěch. Opět netrefené spoje, velké zdržení, navíc při běhu hadice pod nohama, proudařky daleko. Prostě všechno špatně. Čas 23,06 a páté místo je na hony vzdálené tomu, co tento tým umí. Nakonec je odsunuly ještě Haňovice a béčko Bílovic. I v ženské kategorii se máme ještě v posledních dvou kolech na co těšit.

Pořadatelé připravili pro týmy ještě dodatkovou soutěž o bečku piva. Tam úřadovala Niva časem 15,95. Za sebou nechala béčko Domamyslic, béčko Dětkovic a Bukovou. Domů odjížděly týmy sice po škaredé cestě, ale s pěknými cenami.

Příští kolo se koná již tuto sobotu 29.8.2015 od 14 hodin v Bukové. Loni to byla jedna z nejlepších soutěží celého seriálu, tak uvidíme letos.

Zpět

Vyhledávání

© 2009 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode