5. kolo VCP v Otaslavicích

12.08.2010 15:17

VC Prostějovska se láme do své druhé poloviny. V sobotu 7.8.2010 se totiž konalo již páté kolo a to na závodní trati nováčka s Otaslavic.

Z pátku na sobotu se přes Otaslavice přehnal opravdu silný liják. Rozvodněný potok, který se nachází v bezprostřední blízkosti závodní dráhy tak nedovoloval příjezd vozidel a ještě v sobotu ráno nebylo jasné, jestli se závody budou konat. Pořadatelé nakonec všechno zvládli na výbornou a trať byla dobře připravená.

Místní pěkný areál přivítal 17 týmů mužů a 5 týmů žen. Na startovní čáře a kolem základny beton, díky počasí těžká dráha a dětkovické terče slibovaly opravdu zajímavou podívanou. Komentovaní se ujal již tradičně David Slavíček, delegátem za radu VCPv byl Roman Navrátil z Nové Dědiny, startérem Pavel Sedláček a hlavním rozhodčím pan Navrátil.

Závody začaly pěkně zostra, protože jako první se na start postavili borci z Maršovic, loňský druhý tým VC Blanenska. Perfektně rozběhlý útok, hodně rychlá voda. Levý proudař shodil v parádním čase 17,83s, ale pravý prošplíchl až na čas 20,71 a konečné 8. místo. Pro kluky určitě zklamání.

Druhé Určice po problémech na sání dokončily v čase 29,85 a skončily na 13. místě.

Třetí se na startovní čáru postavily Loučany a očekával se útok na přední pozice. Opatrná voda z mašiny a mírný prostřik znamenal čas 19,59 a 5. místo.

Po nich kluci s Domamyslic po problémech na dopravním vedení bohužel útok nedokončili.

To už se na základně chystali kluci z Dětkovic. Místní trať dobře znají z okrsku a tak se čekalo, co nám ukáží. Pěkná základna a rychlá voda, ale bohužel levý proudař nedotáhl úplně na čáru a to se na tyhle terče nevyplácí. Vpravo Pavlík skvěle za 17,65 (nejrychlejší sestřik dne), výsledný čas ale až 19,78s a konečné 7. místo. V táboře Dětkovic tak zavládlo mírné rozčarování.

Šesté Čelechovice na Hané předvedly opravdu parádní koš, rychlou vodu ze stroje, ale proudaři si chvíli zastříkali a shodili v čase 19,73 (LP 19,09) a 6. místo.

Kelčice po drobných problémech dokončily v čase 23,91 a nakonec z toho byla 12. příčka.

Krumsín, který letos ukázal, že se s ním musí počítat se postavil na startovní čáru jako osmý v pořadí. Pokus, který splňoval všechny parametry se ovšem zadrhl až na pravém proudu. Nedotáhl úplně na čáru a tak si zahrál trošku na zahradníka. Vlevo 18,98, ale napravo 21,89 a byla z toho 9. příčka.

Kolem základny se začali rojit „nebíčkově“ modré dresy a to znamenalo jediné. Vedoucí tým letošního ročníku VC Prostějovska a horký favorit na vítězství, borci z Nové Dědiny. Stále bez Piškota, ale už s béčkařem, který na minulém závodě utrpěl nepříjemné zranění obličeje a startoval tak s ochranou maskou. Útok na jistotu s opatrnou vodou, zakončili kluci časem 18,98 (LP 18,80) a obsadili tak konečnou třetí příčku a odvezli si další příděl bodů do celkové tabulky.

Kluci z Vícova dnes chtěli po nevydařených závodech ukázat co umí. S čerstvě poladěnou mašinou předveli moc pěkný útok, ale fatální prostřik pravého proudaře je odsunul až na 14. pozici. Výsledný čas 31,48 (LP 19,48) a cena pro zahradníka dne.

Bílovice měly dnes startovní číslo 11. Průběžně druhý tým VCPv umí časy pod hranici 18 vteřin a i dnes to vypadalo velmi dobře. Veškeré naděje ale pohasly poté, co béčkař přišlápl hadici a vykrátil tak rozdělovač o několik metrů. S výsledným časem kluci nemůžou být spokojeni. 23,75 (LP 22,33) a až 11. pozice.

Dětkovice „B“ zatím jezdí hlavně sbírat zkušenosti. Na minulém závodě už ukázaly, že umí časy kolem 20 vteřin. Dnes ovšem po chybě levého proudaře nedokončily.

Jako 13. se nám ukázali kluci ze Soběsuk. Předveli pěkný pohodový útok zakončený časem 22,72.

Horní Štěpánov s půjčeným košařem z Lipové začal svůj útok velmi pěkně, ale vytrhnuté céčko z rozdělovače je bohužel odsunulo na nebodované pozice.

Klukům z Nivy se letos zatím moc nedaří a tak dnes chtěli všem ukázat, že ještě nepatří do starého železa. A to se jim skutečně povedlo. Strojník poslal vodu proudařům přesně do zákleku a ti shodili terče v čase 19,49 (LP 19,20). Niva tak obsadila pěkné 4. místo a odvezla si řádnou porci bodů.

Startovní číslo 16 měla dnes netradičně Lipová. Kluci totiž do poslední chvíle čekali než jim přijede zbytek týmu, který organizačně zajišťoval MČR juniorů v cyklistice. Opozdilci se tak stihli jen převléct do dresů a hned šli na základnu. Tato skutečnost se na nich ale vůbec nepodepsala. Borci z Lipové předvedli krásný útok bez chyb a zaslouženě dnes vyhráli. Jen doplním čas 18,50 (LP 18,08). Jen pro zajímavost, formu si Lipová udržela i v neděli, kdy na VC Blanenska v Němčicích obsadila skvělou druhou příčku.

Poslední kdo dnes mohl řádně zamíchat pořadím bylo Stražisko. Další super útok byl jen o jednu jedinou setinku pomalejší než ten předchozí. Výsledný čas tedy 18,51 (PP 18,48) a celkově zasloužené druhé místo.

Stupně vítězů - Lipová, Stražisko, Nová Dědina.


V ženách se dnes očekával opět tvrdý souboj o každý bod. Celkové pořadí je totiž velmi vyrovnané a tak vyhrát může prakticky kdokoli.

Jako první se na start postavily děvčata z Dětkovic a moc pěkným útokem zastavily časomíru na hodnotě 18,99 (LP 18,80) a celkově skončily na druhém místě.

Holky z Krumsína dnes neměly svůj den. Sympaticky rozjetý útok, se začal bortit už u béčkařky, která vykrátila celé dopravní vedení a proudařky byly tak hodně daleko od čáry. Výsledný čas 52,25 a 5. místo.

To třetí v pořadí domácí Otaslavice předvedly „jiné kafe“. Parádní útok a opravdu kvalitní ukázka požárního útoku. Na všech postech to klaplo na jedničku a holky zastavily časomíru na čase 17,90. Napravo měla zaskakující proudařka z Lipové nejrychlejší čas dne 17,86. Samozřejmě vítězství a plný počet bodů do tabulky.

Soběsuky předvedli pěkný, klidný útok a výsledný čas 22,93 jim stačil na krásné třetí místo.

Poslední se na start postavily holky z Lipové. Děvčata chtěla atakovat minimálně čas Dětkovic, ale chyba na spoji savic je s časem 33,21 odsunula až na 4. příčku.

Konečné pořadí tedy – Otaslavice, Dětkovice, Soběsuky.
 

Další letošní pořádající nováček se zhostil své role velmi slušně. Nebýt drobných zmatků na začátku a chybějícího rozhodčí na ulité starty, neměl bych vůbec žádné výhrady.

Na shledanou na závodech v Krumsíně. 

 

Martin „Bart“ Barták

Člen rady VC Prostějovska

 

Zpět

Vyhledávání

© 2009 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode