2. kolo VCP v Čelechovicích na Hané

12.06.2011 09:46

V sobotu 11.6.2011 se konalo v Čelechovicích na Hané 2. kolo Velké ceny Prostějovska v požárním útoku. V Čelechovicích na všechny závodníky a diváky čekal dobře připravený areál, kvalitní ozvučení a také spousta dobrého jídla a pití. Musím říct, že pořadatelé v Čelechovicích na Hané se rok od roku lepší a zaslouží si velkou pochvalu. Hlavním rozhodčím soutěže byl pan Zdeněk Ošťádal z Krumsína, startování se ujal Pavel Sedláček. Slovem závod provázel opět David Slavíček z Dětkovic, kterému občas vypomohla i místní starostka paní Stavaritchová. Závod začal za ideálního počasí přesně ve 14 hodin slavnostním nástupem. Vadou na kráse bylo pouze to, že se závodu zůčastnilo pouze 15 družstev mužů a 5 družstev žen.

Jako první se postavili na start vítězové 1. kola VCP, muži ze Stražiska. Parádní útok nenechal nikoho na pochybách, že Stražisko má letos na to, aby triumfovalo i v konečném pořadí VCP. Loni se jich držela smůla, letos mají ovšem kluci parádní fazonu. Pravý terč byl sražen v čase 17,66s a vlevo 18,18s. Bylo jasné, že tento čas se bude na velmi těžkých terčích těžko překonávat. Jako druhé šly na start Seloutky, ale byl z toho opět pokažený pokus a čas 40,48s. Třetí Čelechovice na Hané se chtěly na domácí trati předvést a povedlo se. Na pomoc si borci přizvali na béčka Kubu Nováka z extraligového Plumlova. Pravý proudař Zdeněk Smolka srazil terč v čase 17,65s, což byl nejrychlejší sestřik dne a vysloužil si tím cenu pro nejlepšího proudaře soutěže. Levý terč se podařilo srazit v čase 18,48s a Čelechovice katapultoval na třetí místo v domácím závodě. V celkovém pořadí jim patří druhé místo. Dalším týmem, který se postavil na start byly Dětkovice. Někdo ovšem zapoměl říct Tomovi na rozdělovači, že běžet musí až na třetí značku. Tím pádem bylo proudařům znemožněno kvalitně trefit terče a bylo z toho jen průměrných 22,12s. Dětkovicím ale tento výsledek v žádném případě neubral na dobré náladě. Bílovice byly určitě týmem, který mohl atakovat vedoucí čas Stražiska. A málem se to povedlo. Vyrovnané sestřiky znamenaly čas 18,47s, o setinku lepší čas než domácí Čelechovice a celkové druhé místo.Také Lipová dokázala, že patří k tomu nejlepšímu, co Velká cena Prostějovska má a časem 18,91s se zařadila na čtvrté místo. Poté se na start postavil loňský vítěz z Nové Dědiny, který si chtěl napravit reputaci po nepovedeném závodě v Otaslavicích. Jenže Novce to letos prostě nejde. Béčkař sebou při pokusu pohodit hadice stáhnul i rozdělovač, byly z toho nedotažené proudy, popraskané hadice a neplatný pokus. Niva nastoupila s hodně polátaným týmem a zastavila časomíru na slušném čase 19,51s. Soběsuky předvedly dobrý požární útok a s časem 20,50s mohli být celkem spokojeni. Béčko Dětkovic tentokrát tolik nezářilo, i když sestřik levého proudaře v čase 18,19s ukázal, že se s nimi musí i nadále počítat. Pravý proudař se zdržel na základně a byl z toho čas 23,87s. Do celkového pořadí ještě nakonec promluvil stále se lepšící se Brodek u Konice a časem 19,35s se posunul na 6. místo. Potom přišla série pokažených útoků v podání Ptení (54,54s), Okrouhlé (NP) a již řekl bych tradičně Domamyslic (NP). Domamyslice by si již možná zasloužily nějakou cenu za největší počet neplatných pokusů ve Velké ceně Prostějovska :-)

Po krátké přestávce se mohla rozběhnout soutěž žen. Jako první se na start postavily Dětkovice a dokončily požární útok v čase 20,53s, který nakonec znamenal stejně jako v Otaslavicích druhé místo. Atakovat tento čas měly v plánu holky z Krumsína. Útok byl rozběhnutý parádně, ale strojnice dala vodu vzhledem k síle jejich závodního stroje dřív, než bylo nutné. Znamenalo to pád rozdělovače a vykrácení proudařek. Výsledek mohl být minimálně o dvě vteřinky lepší. Čas 21,18s znamenal třetí místo a zklamání. Na řadě byl vedoucí tým z Otaslavic. I když ani jejich útok nebyl bez chyb, čas 18,95s znamenal opět pohodlné vítězství. Stejně jako muži ze Stražiska, tak i ženy z Otaslavic zůstaly letos zatím neporažené. Soběsuky jistily 4. místo časem 23,22s a Lipová po obrovské chybě na rozdělovači, kdy Darča nedala spoje na základně, brala páté místo časem 37,89s.

Závod byl u konce. Úspěšné týmy se postavily na stupně vítězů, poražené týmy mohly jen zpytovat svědomí a přemýšlet, kde udělaly chybu. Každopádně závod v Čelechovicích na Hané se vydařil a pořadatelům uděluji pochvalu před nastartovanou mašinou :-)

Další kolo se koná hned příští týden 18.6.2011 v Lipové.

Autor článku: Martin Ošťádal - SDH Krumsín

 

 

 

Zpět

Vyhledávání

© 2009 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode